maanantai 9. marraskuuta 2015

LIIKUNTANEUVOJAKSI VIERUMÄELLÄ

Olette kyselleet voisinko kertoa opiskelustani ja koulutuksesta, joten tässä tulee!
Opiskelen siis liikunnanohjauksen perustutkintoa Suomen urheiluopistossa, Vierumäellä. Tutkinnon pakolliset osat koostuvat kolmesta osa-alueesta, liikuntaneuvonta, liikunnanohjaus sekä tapahtuman järjestäminen. Olen peruskoulupohjainen, joten kerron opinnoista omasta näkökulmastani.
1. Vuosi
Ensimmäisen vuoden aikana käydään lähes kaikki urheilulajit, mitä mieleen juolahtaa läpi. Tanssista ja jousiammunnasta painiin ja curlingiin. Liikuntaa saattaa parhaimmillaan siis tulla jopa 7h päivässä, jos laskee omat treenit mukaan.
Ensimmäisenä vuonna tulee myös paljon oikeita ohjaustilanteita esimerkiksi syys- ja talviPoPin (Vierumäellä järjestettävä leiri perheille lomien aikaan) sekä Leiritulien aikana. Opiskelijoille tulee myös lasten ja ikääntyneiden projekti, missä toimitaan Personal Trainerina. Tämän kaiken ja paljon muun lisäksi opiskellaan anatomiaa, josta tulee vuoden yksi ainoista kirjallisista kokeista.
Ykkösvuoden kohokohdat ovat kuitenkin retket Rantasalmelle, Ylläkselle ja Repovedelle.
2. Vuosi
Vierumäen urheiluopisto tekee yhteistyötä Heinolan lukion kanssa, joten me suoraan peruskoulusta tulleet suoritamme yhteisiä opintoja (englanti, ruotsi, matikka,...) lukiossa. Kolme päivää viikossa, kolme kurssia jaksossa, yhteensä 15 kurssia.
Toisena vuotena tulee myös työikäisten projekti, jossa toimitaan jälleen PT:nä. Tästä eteenpäin en osaa liikuntaneuvonnan osa-alueesta kertoa. Opetussuunnitelman vaihtuessa suoritamme nyt liikunnanohjauksen osa-aluetta omatoimisesti, oman oppimisen kehittämisen nimissä.
3. Vuosi
Viimeiseen vuoteen vaikuttaa paljon tahdotko suorittaa kaksoistutkintoa vai valinnaisia. Jos päädyt kirjoittamaan, olet lukiossa 5pv/vk. Tällöin saat valita itsellesi myös yhden tietyn valinnaisen, joka suoritetaan viikonloppuisin. Jos lukio ei kuitenkaan ole sinun juttusi, viimeinen vuotesi koostuu muutamista eri valinnaisista, jotka voit valita kattavasta valikoimasta.
Kolmannen vuoden aikana tulee vastaan pitkä työharjoittelu, joka on mahdollista suorittaa ulkomailla.
Loppuun haluan sanoa, että jos vähäänkän unelmoit tänne hakemisesta. Hae. Luota siihen, että just sut valitaan. Tää on aivan unohtumaton kokemus. Jo se, että sulla on maailman parhaat ystävät koko ajan sun lähellä on ihan älytöntä. <3

Noora

2 kommenttia:

  1. Mitkä sun omat suunnitelmat on urheilun suhteen, ootko miettiny joskus fitness lavoille menemistä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä hetkellä fysiikan kehitys ja kehittyminen. Olen miettinyt, mutta mitään en ole lyönyt lukkoon. :)

      Poista