torstai 1. lokakuuta 2015

HUH HIERONTAA

Kävin muutama viikko sitten Perjantaina hieronnassa, niinkuin mainitsin, pitkästä aikaa. Huomasi selvästi, että tämä "pitkä aika" ei olisi kannattanut olla näin pitkä.  Menin hierontaan syystä, oikea olkapääni kipuili niin järkyttävien jumien takia. Vasemmalla puolella jumit löytyivät levestä selkälihaksesta.
Varasimme uuden ajan reilu viikon päästä, jotta jumit saataisiin runnottua uudestaan auki. Lihas saa taas lisää tilaa kasvaa, ja palautuminenkin tehostuu.

Olen älyttömän huono lihashuollossa. Tai ennemminkin laiska. Venyttelen ennen ja jälkeen treenin. Siihen se jää. Tein Perjantaina erittäin hyvän päätöksen koskien juuri tätä. Päätin, että alan käymään hierottavana säännöllisesti kolmen viikon välein. Tästä en aijo luistaa. Hierojani sanoin nimittäin tällä kerralla "Ei nää näin jumissa puol vuotta sitte ollu." Totta. Ja siltä tuntuikin.
Olen aina valittanut, kuinka hieronta sattuu, eikä siinä voi rentoutua. Tämä johtuu ehkä juuri siitä, etten edistä asiaa yhtään itse. Viime vuonna tein sopimuksen itseni kanssa. että foam rollairen jalkani läpi joka ilta. Suoriuduin tästä ehkä kuukauden ajan. En muista, millon olen tuota ihanaa putkiloa viimeksi käyttänyt. 

Kehittymiseen ei riitä pelkkä kova treenaus ja ruoka, saati pelkkä treenaus. Tarvitaan myös lepoa ja sen kautta palautumista (mikä vaatii esim. hyvää ja säännöllistä lihashuoltoa), jos nämä kaikki kolme asiaa eivät ole kunnossa ja hyvässä suhteessa toisiinkaan, ei myöskään kehittyminen ole yhtä tehokasta. En väitä etteikö kehitystä tulisi, mutta hitaammin kuin olisi mahdollista.

You only have one body take care of it. <3

Noora

2 kommenttia:

  1. Moi! Olis kiva, jos tekisit postauksen sun tavotteista!:)
    Ymmärrän, jos sulla on jotain juttuja mitä et halua kertoa, mutta se postaus vois esimerkiks käsitellä jotain pääpiirteitä sun tulevaisuuden suunnitelmista treenin suhteen. :)
    Jeee kiva blogi ja oot tosi motivoiva!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heii! Hyvä idea, mutta totta, että jotkut asiat haluan pitää itselläni. Katsotaan, mitä saan aikaan! Kiitos kehuista. <3

      Poista